top of page
  • תמונת הסופר/תDj Fredi

איך לבחור שירים לחתונה?




איך לבחור שירים לחתונה שלי ?

כל זוג שמגיע לשלב המוסיקה לפני החתונה נכנס לדילמות: "כמה מזרחית?", "כן לרקוד סלואו?", "לתת לתקליטן רשימת שירים או שזה רק יפריע לו?".

כל השאלות שאתם שואלים את עצמכם בהחלט נכונות, אבל, יחד עם זאת, רק אתם יכולים לענות עליהן. 

לא החברים, לא ההורים לא מעצבת שמלות כלה וגם לא התקליטן - רק אתם.​

חתונה מתחילה למעשה כבר בשלב קבלת הפנים:

האווירה המוסיקלית שמקבלת את פני האורחים הנכנסים אל הגן או אל האולם, משפיעה מאד על כל מהלך האירוע, האורחים יכנסו אל האווירה שתרצו לייצר דרך המוסיקה שתתנגן וכמובן דרך אלמנטים נוספים כגון עיצוב, תאורה, אוכל וכו... כאשר אתם נפגשים עם התקליטן לפני האירוע לתיאום ההפקה המוסיקלית של הערב, התפקיד שלו הוא לתת לכם לשמוע סגנונות מוסיקה שונים כאופציה והתפקיד שלכם - הוא לבחור!

לשם הדוגמה, דמיינו קבלת פנים עם מוסיקה בסגנון לטיני (בואנה ויסטה), בנוסף דמיינו שהבר מגיש לאורחים מרגריטות בטעמים וצבעים מגניבים ושהקייטרינג מגיש לאורחים אמפנדס וטורטיות. אם תקראו את הדוגמה פעמיים נוספות תרגישו בעצמכם שישנה כאן אווירה מסויימת. במציאות -  זה הרבה יותר טוב!​


השלב הבא הוא החופה. שיר כניסה ושיר יציאה מהחופה: ​

רק חוק אחד חל על עניין זה, הטקסט, אתם צריכים לדאוג להאזין למילות השיר שאתם בוחרים וכמובן להתחבר אליו.

לדאוג לא לבחור שיר שמדבר על פרידה, על כאב או על כל דבר שעוסק בעצב.

לשיר הכניסה לחופה תוכלו לבחור משיר קצבי עד שיר כניסה דרמטי ומרגש, אבל לגבי שיר שבירת הכוס בהחלט יש עדיפות לשיר עם אנרגיה שמחה וקצבית. אחרי הכל, אתם עכשיו בעל ואישה, וכולם באים לנשק ולחבק אתכם בטירוף.

גם כאן, במידה ולא באתם עם בחירה אישית מהבית, התפקיד של התקליטן הוא קודם כל לפלח לכם את האפשרויות (לרוב, מדובר בשלוש אפשרויות: עברי, לועזי או מזרחי), על מנת להקל עליכם את הבחירה, ומשם אתם תקבעו מה מרגיש לכם הכי טוב, כי אחרי הכל - אין נכון ולא נכון במוסיקה.


גם בזמן האוכל מתנגנת מוסיקה, ומומלץ שתתנו לה משמעות:

האופציה הראשונה, היא שתשבו יחד בבית ותכינו פלייליסט של שירים ששניכם מאד אוהבים וששמעתם יחד בתקופת הזוגיות. את הרשימה הזו תיתנו לדי ג'יי הוא ידאג לסדר אותה בצורה נכונה שתתאים לשלב האוכל. 

זמן מתאים לנצל ולתת להורים ולמשפחה קצת יחס דרך רשימת שירים שהם אוהבים. ויש אפשרות  לתת לתקליטן להשמיע לכם מוסיקה, בדיוק כמו ביחס למוסיקה שתתנגן בקבלת הפנים, ויחד תבחרו את הסגנון שמתאים לכם.

חשוב מאד לזכור, בשלב האוכל -  האורחים אוכלים ומשוחחים זה עם זה, לכן, צריכה אמנם להתנגן מוסיקה, אבל בווליום יחסית חלש מאד, שיאפשר לאורחים לדבר בנועם. כאשר האורחים יכולים לנהל שיחה נינוחה בזמן האוכל זה בהחלט תורם לזמן הריקודים -

הם דיברו מספיק ועכשיו הם יבואו לרקוד וליהנות יחד אתכם.


מתחילים לרקוד...

חשוב להבין שהחתונה של החברים שהייתם בה אתמול או החתונה של הדודים שהייתם בה לפני חודשיים היא לא החתונה שלכם.

בחתונה שלכם אתם צריכים לחשוב על הקהל שלכם: כמה אורחים מוזמנים, באיזה סוג קהל מדובר, מה היחס בין האורחים הצעירים למבוגרים וכו.

אחרי שניתחתם את אופי קהל שלכם, תוכלו לדעת איזו מוסיקה תתאים לחתונה.

בנוסף לקו המוסיקלי שיתאים לקהל שלכם יש עניין חשוב לא פחות - המוסיקה שאתם אוהבים.

עליכם ליצור רשימת שירים שאתם אוהבים ולתת אותה לתקליטן.

חשוב לעבור עם התקליטן על הרשימה ולוודא שגם הוא מוצא את השירים שבחרתם לשירים מרקידים ומתאימים לאירוע.

מכאן ואילך אתם צריכים לתת לתקליטן את המפתחות ולסמוך עליו.

תנאי שטח זו ההתמחות של התקליטן, תקליטן טוב עובד עם העיניים, רואה את הקהל ברחבה ומשם זורם עם הקווים המוסיקליים שסיכמתם יחד.

כמה שירים יתנגנו מכל סגנון זה לא משהו שכדאי להגדיר מראש, אני פרדי באופן אישי נוהג להגדיר סגנונות מוסיקליים (דאנס, ישראלי, מזרחי, 70, 80, האוס וכו) בתור קלפים, ככל שתיתנו לתקליטן לחתונה כמה שיותר קלפים לשחק איתם, הסיכוי שלו לנצח את האירוע, יהיה בצורה הטובה ביותר.

33 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page